Hardangerpære.

Våre Hardangerpærer

Dummie stående.png

Visste du at:

Pæredyrkingen startet allerede på 1700-tallet, da det fortelles at ’skolelærde menn’ tok med seg pæretrær fra andre land til bøndene i Hardanger. Siden har ein fortsatt å dyrke pærer i Hardanger. Produksjonen er underlagt strenge kvalitetskrav til både farge, smak og størrelse, og pærene skal være feilfrie å se på og ha stilken intakt.


Vekstforholdene i Hardanger gir pærene en god balanse mellom søtt og syrlig.

Dummie stående.png

Kva skjer med pærene på fruktlageret?

Me hentar inn pærene frå produsentane våre, deretter veges og tas dei inn på lager for nedkjøling. Kvaliteten på varene blir vurdert. Når pærene skal sorterast vert storkassen senka ned i vatn, og pærene flyt inn i maskina. Kvaliteten blir vurdert manuelt, før kamerateknologi vurderer fastleik, storleik og farge. Etter sortering blir pærene pakka i forbrukaremballasje og gjort klar for transport vidare. Bama henter varene og sørger for at dei endar opp i ein butikk nær deg.

Pærene

Smaker best når dei er modne og kan lett ettermodnast i romtemperatur viss den er for hard. Pære passar godt som eit mellommåltid eller saman med ost. Pære kan også brukast i fruktsalat, i bakverk, dessertar, paiar eller hermetiserast. Lagres på 1-2 grader. Er fintmerkande for etylen og må ikkje lagrast saman med epler eller andre frukter som utskiller etylen.

Hardangerpærer er ein beskytta sort.

Beskyttede betegnelser er en offentlig merkeordning som sikrer at norske matskatter får den beskyttelse og anerkjennelse de fortjener.

Les om Hardangermoreller